Abonneren  Inloggen

Duitsers pessimistisch

8 februari 2021
Premium

Eind vorig jaar was er bij onze oosterburen een opleving in de stemming onder grafimediabedrijven, maar de tweede coronagolf drukt de pret.

De cijfers in de door het Bundesverband Druck und Medien (BVDM) berekende vestigingsklimaatindex daalde in januari ten opzichte van december met 7,8 procent van 96,3 naar 88,8 punten. (100 is de normaal.) De index bevindt zich echter nog steeds boven het Corona-dieptepunt van april 2020. In januari beoordeelden de drukkerijen en mediabedrijven die door het Ifo Institute werden bevraagd, zowel hun huidige bedrijfssituatie als hun verwachtingen met betrekking tot hun bedrijfsontwikkeling in de


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren