Abonneren  Inloggen

Ook grafische industrie moet in blockchain

16 maart 2021
Premium

Hoe een zwaar en door velen als “saai” aangemerkt thema als “Blockchain” te duiden op het Online Print Symposium in München? Twee sprekers deden een poging. Ze waren het erover eens dat blockchain het internet zal veranderen: er zal veel meer “onder mekaar” worden geregeld, daar waar nu Amerikaanse techreuzen het internet beheersen. In de printwereld zal blockchain enerzijds leiden tot uitval van sommige soorten drukwerk, terwijl het anderzijds productieprocessen efficiënter en veiliger kan laten verlopen.

De eerste spreker over blockchain was een hard core IT-nerd: Ingo Rübe, oprichter van de in Berlijn gevestigde startup BOTLabs. Dat bedrijf ontwikkelde een blockchain protocol voor gedecentraliseerd, zelfvoorzienend datamanagement in de trustwereld; het protocol faciliteert nieuwe businessmodellen rondom de rechtsvorm Trust als bron voor vermogensbeheer. Waar Rübe vooral een introductie gaf op blockchain, daa


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren