Abonneren  Inloggen

SAi lanceert nieuwe Flexi 21-software

24 maart 2021

SAi bracht vandaag Flexi 21 uit, de nieuwe versie van de software voor signproductie. Het 64-bits RIP-systeem is gemaakt om te voldoen aan de ontwerp-naar-productie-uitdagingen van leveranciers van sign- en displaymakers en grootformaat printbedrijven voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers. 

De ontwerp- en RIP-printsoftware Flexi 21 van SAi ondersteunt nu afdrukken met meerdere lagen/witte en vernisinktlaag. Met deze tool kan Flexi snel witte of vernisinkt maken of vanaf de witte laag in het vooraf gedefinieerde ontwerp. Gebruikers kunnen regelen hoe de inkt wordt gedrukt in zowel de functies Flexi Design als Flexi RIP Production Manager. Met deze 'sandwich'-modus kunnen meerdere lagen worden afgedrukt, bijvoorbeeld een onderste laag wit, kleur in het midden en vernis bovenop. Doordat het witte kanaal op voorhand kan worden bekeken, wordt RIP- en printtijd bespaard en is er geen verspild materiaal.

Variabele gegevens afdrukken

Gebruikers die een reeks documenten met vooral gedeelde elementen afdrukken, kunnen specifieke tekst of afbeeldingen van document tot document wijzigen. Met de Flexi 21-tool om variabele gegevens af te drukken is het mogelijk om aan de hand van een voorbeeldbestand het printsjabloon te ontwerpen, het element te kiezen dat van document tot document zal wijzigen en vervolgens de te gebruiken gegevens te bepalen. Deze functie ondersteunt afbeeldingen met variabele gegevens (inclusief rasterbestanden, transparante png's en de meeste eps- en pdf-bestanden), tekst, QR-codes, datamatrix, barcodes en braille.

Enkele functies

  • Jig-sjablonen – Hiermee kunnen gebruikers jig-sjablonen ontwerpen en bewaren die overeenstemmen met de jig op het printerbed voor het afdrukken van meerdere onderdelen, zoals telefoonhoesjes.
  • Verbeterd afdrukken tijdens het RIPpen – Gebruikers hoeven voor het afdrukken niet langer te wachten tot de printtaak klaar is met rippen. Dit zorgt voor een hogere verwerkingssnelheid.
  • Aangepaste namen en kleuren voor snijlijnen – Gebruikers kunnen nu hun eigen, aangepaste steunkleuren voor snijlijnen bepalen en aangepaste namen geven.
  • Ondersteuning voor Adobe Illustrator®-laag – Multi-layer Illustrator- of pdf-bestanden kunnen in meerdere taken worden verdeeld die vervolgens als steunkleuren als wit en vernis kunnen worden verwerkt.
  • Aangepaste inktset – Inktsetkanalen en -profielen kunnen aan verschillende kleurmodi worden aangepast, als uw printer met aangepaste inkt kan werken.
  • G7-certificering – Deze herkent grijsbalans en past linearisatie toe die voldoet aan de G7-kleurnormen.

Over SAi Flexi

SAi Flexi maakt diverse toepassingen als graphics voor auto’s, banners, signalisatie, soft signage en meer.