Abonneren  Inloggen

Britse printindustrie gewaarschuwd voor cyberaanval

31 maart 2021

MBA Group, een top 100-drukkerijgroep uit het Verenigd Koninkrijk, is slachtoffer geworden van een cyberaanval. Andere drukkers zijn gewaarschuwd om op hun hoede te zijn.

De activiteiten van MBA Group, met vestigingen in Londen en Warrington, zijn getroffen nadat het bedrijf werd blootgesteld aan een aanval. In een verklaring zei verkoopdirecteur Kevin Stewart dat het bedrijf hoopt de situatie tegen het einde van deze week op te lossen. Telefoonlijnen naar beide sites zijn momenteel buiten gebruik.

Verstoring van systemen

Stewart zei: ‘We zijn onlangs getroffen door een cyberaanval, wat leidde tot enige verstoring van onze systemen en een klein deel van het werk van onze klanten.’

‘We zijn dankbaar voor de steun van onze medewerkers, leveranciers en klanten die hebben samengewerkt tijdens de respons op het incident’

MBA

MBA is een top 100-drukkerijgroep, met een omzet van € 55,6 miljoen in het meest recente boekjaar. Het bedrijf biedt een scala aan communicatiediensten via meerdere kanalen, waaronder hybride post en e-facturering. Klanten bevinden zich voornamelijk in de financiële sector, nutsbedrijven, verzekeringen en marketing.

Cyberveiligheidsnormen

Een woordvoerder van het National Cyber ​​Security Center (NCSC) van de overheid zei tegen Printweek: ‘Een proactieve aanpak om de cyberveiligheidsnormen te verhogen, is van vitaal belang voor alle bedrijven in toeleveringsketens om de algehele veerkracht te vergroten en de activiteiten draaiende te houden.’

‘Door passende maatregelen te nemen, beschermen organisaties niet alleen zichzelf tegen cyberaanvallen, maar ook tegen andere bedrijven waarmee ze samenwerken of vertrouwen.’

40%

Afgelopen jaar heeft bijna 40% van de Britse bedrijven te maken gehad met een cyberaanval of inbreuk. Aangenomen wordt dat cybercriminelen zich specifiek richten op bedrijven die ondersteunende diensten verlenen aan financiële instellingen.