Abonneren  Inloggen

Koning opent magazijn van CB

6 april 2021

Logistiek dienstverlener CB verwelkomde Zijne Majesteit de Koning in CB's distributiecentrum aan de Erasmusweg in Culemborg. Na een rondleiding door een deel van het logistieke proces bezocht de Koning het gloednieuwe, high tech bakkenmagazijn van CB. In het bijzijn van onder meer Burgemeester van Culemborg Gerdo van Grootheest, zette de Koning met een druk op de knop het volautomatische magazijn in werking.

Het magazijn kan met behulp van shuttles en liften 2000 orders per uur picken. Ook bestaat CB dit jaar 150 jaar. Hans Willem Cortenraad, CB: 'Wij zijn verheugd de Koning in dit feestelijke jaar te ontvangen. Voor CB, CB'ers en het boekenvak een bijzondere eer voor ons werk.' 

In gesprek met uitgevers en boekverkopers

Naast de opening van het magazijn ging de Koning in gesprek met uitgevers Geneviève Waldmann (Veen, Bosch & Keuning Uitgeversgroep), Mark Beumer (De Bezige Bij), Amin Usman (eigenaar Boekhandel Voorhoeve) en Eelco Zuidervaart (Boekhandel Donner) over de ontwikkelingen in het boekenvak. De coronamaatregelen vragen van ondernemers in het boekenvak extra inventiviteit en creativiteit. CB ondersteunt hen daarbij.

Jubileumboek 'Collectief in boeken'

Ook zag het eerste exemplaar van het boek Collectief in boeken (Boom uitgevers) het levenslicht. Een boek waarin historica Marijke Huisman ter ere van CB's 150 jarig jubileum de ontwikkelingen in de boekenmarkt en het Nederlandse boekenvak belicht, met speciale aandacht voor de boekdistributie en de verhoudingen tussen uitgevers en boekverkopers. Samen creëerden zij anderhalve eeuw geleden een internationaal unieke oplossing voor een nog altijd actueel vraagstuk: de distributie van boeken in alle verschijningsvormen. De Koning sprak tijdens het bezoek ook verschillende CB'ers over hun werk.