Abonneren  Inloggen

NDC Mediagroep zoekt koper voor huis-aan-huis bladen

7 april 2021

De advertentie-inkomsten, tevens dé bron van inkomsten voor deze bladen, zijn tegenvallend, meldt RTV Noord. Een probleem waar ook andere uitgevers van de gratis verspreide bladen tegenaan lopen.

De bladen die in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en de kop van Overijssel worden verspreid, bieden volgens de uitgever geen perspectief meer. Op basis van interne correspondentie bij NDC meldt RTV Noord dat NDC Mediagroep daarom af wil van alle 40 huis-aan-huis bladen. 

Werknemers drukkerij behouden baan

Eventuele gevolgen voor werknemers zijn nog onduidelijk. Er zullen op verschillende afdelingen wel medewerkers overtallig worden verklaard. Vakbonden hebben al ingestemd met een sociaal plan dat is opgesteld. Volgens dat plan zullen de werknemers van de drukkerij gespaard blijven.

Lokale media vallen weg

Secretaris Paul Teixeira van de journalistenvakbond NVJ laat aan RTV Noord zijn zorgen blijken: "We zien het ook in Noord-Holland en in Limburg. Ook daar hebben uitgevers als DPG en Mediahuis titels vervreemd. Het is een trieste ontwikkeling dat daardoor lokale media wegvallen."

"Die kaalslag heeft de controlerende taak van de journalistiek ook op lokaal gebied - denk aan gemeenteraden - uitgedund. De coronapandemie heeft die ontwikkeling in 2020 alleen maar versneld."