Abonneren  Inloggen

SMG-groep schaalt op na brand

8 april 2021

Op paasmaandag brak brand uit bij SMG-groep in Hasselt. Hoewel de drukkerij zwaar getroffen is, toont het bedrijf veerkracht door snel op te schalen.

Opschaling

SMG is bezig met opschalen om weer op volle toeren te draaien voor hun klanten. Barbara Brundel zegt daarover: 'We zijn enorm aan het opschalen in onze vestiging in Duiven en in andere vestigingen.' Bij de vestiging in Duiven wordt toevallig net een nieuwe vloer gereed gemaakt, waarop volgende week een nieuwe pers wordt gebouwd. Een oude Heidelberg SX zou eigenlijk ingeruild en verkocht worden, maar de drukkerij heeft met de machineleverancier kunnen afspreken dat die in Duiven blijft staan. Daarnaast zijn dezelfde week nog op donderdag de medewerkers uit Hasselt begonnen met productie in Duiven.

Veel hulp aangeboden

Naast de maatregelen die SMG zelf treft, ontvangt de drukkerij veel steunbetuigingen en hulp van partijen die het na aan het hart ligt. Brundel: 'Vanaf dinsdag worden we geholpen door twee bevriende collega drukkerijen.'

Snel aan de slag

'Klanten zijn ook allemaal op de hoogte gebracht en akkoord met de levertijden.' Brundel is blij met de veerkracht van het bedrijf: 'Onze machines waren zo zwaar beschadigd dat daar niets meer mee kan. Ondanks die tegenslag kunnen we nu toch vrij snel aan de slag, dat is fijn.'