Abonneren  Inloggen

Drukkerij verhuist naar binderij

29 april 2021

Drukkerij De Kijm & Zonen verhuisde onlangs binnen Den Haag naar de locatie waar voorheen Boekbinderij Hudéjo van der Nat actief was.

Thomas Klaui en Steven van Bodegraven, eigenaren van Drukkerij De Kijm & Zonen en van het pas verworven pand, konden de ruimte goed gebruiken. ‘Het nieuwe pand is 5 x groter en even wennen in positieve zin.’ De vorige locatie barstte uit zijn voegen, zo bleek een paar jaar terug al in een artikel in PRINTmatters. Niet omdat er zo veel personeel actief is -het team bestaat uit 3 man- , maar omdat er een veelheid aan jonge en heel oude apparatuur staat.

Irisdruk op een Gestetner

Het machinepark is divers en loopt uiteen van recente productieprinters tot en met oude degels, carrousel zeefdrukmachines, een recent verworven cahiersteek machine uit 1929 en ook een net op de kop getikte Gestetner stencilmachine uit de jaren ’70 voor ‘leuke irisdrukeffecten’.

Binnenkort in PRINTmatters een artikel over deze creatieve en zeer technische mannen die de behoefte vervullen aan vooral originele producties.

Neem een proefnummer PRINTmatters