Abonneren  Inloggen

Nieuwe rotatie-inkjetprinter van Canon

12 mei 2021

Canon kondigt vandaag de introductie aan van de ColorStream 8000-serie rotatieve inkjet-productieprinters. Deze nieuwe serie is een aanvulling op de ColorStream-familie en vertegenwoordigt de volgende fase in de ontwikkeling van het platform.

Met een gecombineerde vooruitgang in productiviteit, printkwaliteit en flexibiliteit zet deze serie de nieuwe norm voor hoogvolume productieomgevingen. De nieuwe ColorStream 8000-serie is het resultaat van een decennium van voortdurende innovatie, gedreven door feedback van klanten. Deze serie is ontworpen om tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige productie-uitdagingen van bedrijven en overheidsinstellingen, aanbieders van print- en communicatiediensten (transactioneel en direct mail) en gespecialiseerde grafische bedrijven, zoals producenten van boeken, handleidingen of bijsluiters voor medicijnen. De geavanceerde printtechnologie tilt de ColorStream 8000-serie naar een nieuw niveau van kwaliteit, efficiëntie en productiviteit. Daarmee biedt deze serie gebruikers de mogelijkheid om in minder tijd meer te produceren, de inzetbaarheid te vergroten, nieuwe markten te verkennen en zowel de omzet als winst te laten groeien.

Offset migreren naar inkjet

De ColorStream 8000-serie bestaat uit twee modellen – de ColorStream 8133 en 8160 – waarbij de naam de maximale printsnelheid weergeeft (133 en 160 m/min.). Beiden printen ze tot 2.152 A4 beelden/min. (15 – 70 miljoen A4 pagina’s per maand). Daardoor zijn productiepieken gemakkelijk op te vangen en wordt de mogelijkheid geboden de variabele- en arbeidskosten te verlagen door volumes van offsetpersen naar de ColorStream te migreren. De productiviteit van de serie wordt verder verbeterd door het feit dat alles wat kon worden geautomatiseerd ook is geautomatiseerd.

Hoge automatiseringsgraad

Hierdoor zijn deze twee modellen uitzonderlijk eenvoudig te bedienen en komt er voor de operator tijd vrij voor andere activiteiten die waarde toevoegen. Het grote aantal geautomatiseerde taken draagt bij aan de hoge uptime (meer dan 90 %) van de ColorStream 8000-serie. Daarmee vormen deze modellen voor gebruikers een betrouwbare oplossing waarop ze echt kunnen vertrouwen. Het Proactive Maintenance concept dat voor de ColorStream 8000-serie beschikbaar is, biedt extra zekerheid bij de productieplanning door het tijdig bekend zijn van voorspelbaar onderhoud, waardoor gerichte machinestilstand voor onderhoudstaken mogelijk wordt en onvoorziene stilstand tijdens de productie wordt voorkomen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws uit de branche? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief