Abonneren  Inloggen

Papierfabriek Palm investeert een half miljard euro

14 mei 2021

De Palm-papierfabriek investeert in een nieuwe papiermachine voor de productie van golfkartonpapier op haar site in Aalen-Neukochen bij Stuttgart.

Palm is een internationale producent van kranten-en golfkartonpapier gemaakt van 100 procent gerecycled papier. Op vijf locaties in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, en Italië produceert het bedrijf jaarlijks bijna 1 miljoen ton krantenpapier en 1,3 miljoen ton golfkartonpapier. In de hoofdfabriek in Aalen-Neukochen wordt een nieuwe papierfabriek met papiermachine 5 (PM 5) gebouwd. De drie papiermachines die daar momenteel in gebruik zijn en die worden gebruikt om golfbasispapier te produceren, worden ontmanteld.

1 papiermachine vervangt 3 oude

‘Inmiddels hebben onze drie papiermachines een leeftijd bereikt waarop vervanging technisch en economisch verantwoord is om competitief te blijven op de Europese markt. In verschillende fasen vervangen we de oude papiermachines door één state-of-the-art systeem. Het zal het productievolume van de fabriek verdubbelen en golfkartonnen basispapier produceren voor de productie van golfkartonnen dozen,’ zegt algemeen directeur Dr. Wolfgang Palm.

500 miljoen euro

Het bedrijf investeert in totaal 500 miljoen euro in het project, dat naar verwachting in 2022 klaar moet zijn. De bestaande installatie wordt volledig ontmanteld. De nieuwe papiermachine krijgt een compleet nieuw gebouw, een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie en een nieuwe energiecentrale. Met de nieuwe technologie wil Palm zijn klanten voorzien van "uitstekende producten in het lage gramgewicht".