Abonneren  Inloggen

KVGO: gratis webinar over nieuwe faillissementswet

27 mei 2021

Het KVGO organiseert een gratis webinar over de nieuwe wet WHOA. Vanwege de urgentie van het onderwerp – als gevolg van de pandemie die de industrie hard raakt – is het webinar toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.

Nieuwe faillissementswet

De nieuwe wet WHOA moet uitkomst bieden voor ondernemers die in zwaar weer verkeren. De wet heeft gevolgen voor zowel schuldenaren als schuldeisers. In een gratis webinar op 15 juni zet branchevereniging KVGO de nieuwe mogelijkheden voor herstructurering van schulden uiteen.

Wet Homologatie Onderhands Akkoord

Begin dit jaar werd de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) ingevoerd. De wet geeft ondernemers een nieuwe mogelijkheid voor het herstructureren van schulden en is bedoeld om faillissementen te voorkomen. In de praktijk wekt de wet veelal de interesse van MKB’ers die in financieel zwaar weer terecht zijn gekomen, vaak als gevolg van de COVID-19-crisis.

Juridische, economische en financiële aspecten

Tijdens het KVGO-webinar “Kansen van de WHOA” op 15 juni behandelen Victor Verstappen, Robert Franken en Frank van Vierssen van BDO Accountants & Adviseurs de juridische, economische en financiële aspecten van de nieuwe wetgeving. Aan de hand van praktijkcases nemen zij de mogelijkheden door om de WHOA succesvol toe te passen bij bedrijven die met discontinuïteitsrisico’s te maken hebben. Het webinar is bedoeld voor directieleden en financieel verantwoordelijken. Het is mogelijk om geanonimiseerd vragen te stellen via de chat.

Online spreekuur

Als aanvulling op het webinar is er, omdat de situatie per bedrijf verschilt, een online spreekuur op individuele basis. De specialisten van BDO Accountants & Adviseurs analyseren de situatie tot in detail. Met een vaste serie vragen worden de kansen en risico’s in kaart gebracht en er wordt eventueel een plan van aanpak geschetst. Dit online spreekuur, plus de kosten ervan, komt tijdens het webinar ook aan de orde.

Meer info en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden voor het gratis webinar “Kansen van de WHOA”, neem contact op met:

Arjan Meijer
E-mail: a.meijer@kvgo.nl
Tel.: +31 20 54 35 678