Abonneren  Inloggen

BDUmedia neemt elf h-a-h bladen over van DPG Media

8 juni 2021

Vanaf 1 september neemt BDUmedia elf huis-aan-huisbladen over van DPG Media. De bladen waarvan de uitgaverechten worden overgenomen zijn Bennekoms Nieuwsblad, Biltsche Courant, De Rijnpost, Ermelo’s Weekblad, Huis aan Huis Elburg, Huis aan Huis Oldebroek, Harderwijker Courant, Nunspeet Huis aan Huis, Nieuwsbode Zeist, Rijn en Veluwe en Stad Wageningen.

Lokale journalistiek

De doorontwikkeling van lokale journalistiek is voor BDUmedia een belangrijke drijfveer. Met de overname van deze titels vergroot BDUmedia het verspreidingsgebied en claimt het de grootste uitgever van lokale nieuwsbladen in Nederland te worden. Een beperkt aantal mensen die werkzaam zijn voor deze titels zal overgaan naar BDUmedia.

‘Bereik is onverminderd hoog’

Jeroen Cnossen, algemeen directeur BDUmedia: ‘Wij geloven in de kracht van lokale journalistiek en zullen hier in blijven investeren. Daar past deze overname dan ook perfect bij. Recentelijk onderzoek heeft laten zien dat het bereik van huis-aan-huis kranten nog steeds onverminderd hoog is en we hopen met onze visie en missie bij te kunnen dragen aan het vergroten van de betrokkenheid in deze gebieden.’

Lokale betrokkenheid

De kracht van de huis-aan-huis kranten van BDUmedia zit hem in de sterke lokale betrokkenheid. Daarom zal bij deze nieuwe titels geïnvesteerd worden in zowel redactionele als verkoopbezetting.

Beeld: BDUmedia