Abonneren  Inloggen

Investering bij NDC Grafisch Bedrijf Leeuwarden

8 juni 2021

Aan het einde van de zomer wordt er een Techniweb Technocleaner geplaatst bij NDC Grafisch Bedrijf in Leeuwarden. Dit rubberdoekwassysteem wordt door Techniweb in samenwerking met VMS op de zes druktorens van de GEOMAN-krantenpers geplaatst.

Wast alle onderdelen

Het systeem wast niet alleen de rubberdoeken, maar ook de inktwerken, papier-geleiderollen en vouwmachines; kortom alle onderdelen in de machine waarmee het papier in aanraking komt.

Goede ervaringen

Door de goede ervaringen die Mediahuis in België al heeft opgedaan met de wasinstallatie van Techniweb, heeft ook NDC Grafisch Bedrijf, sinds eind 2020 onderdeel van Mediahuis, gekozen voor Techniweb op de drukkerij locatie in Leeuwarden.

Diverse wasprogramma’s

Techniweb integreert de wasinstallatie in het zogenaamde Pecom- persbesturingssysteem. In overleg met de drukkers van NDC programmeren zij diverse wasprogramma’s. Deze programma’s zijn afhankelijk van onder andere papiersoort, oplage en inktbezetting.

Contactloos

Het systeem werkt contactloos; spraybars spuiten schoonmaakmiddel op de papierbaan en middels druk en de cyclus van drogen en sprayen, reinigt de papierbaan de drukwerken. Bovendien is het Technocleaner wassysteem vrijwel onderhoudsvrij.