Abonneren  Inloggen

Acuity Ultra R2 van Fujifilm

7 juli 2021

Het grootformaat printsysteem Fujifilm Acuity Ultra, dat in 2018 gelanceerd is op de grafische markt, heeft een opvolger. De doorontwikkelde Acuity Ultra R2 is nu verkrijgbaar in twee formaten series 3200 (3,2 m mediabreedte) en 5000 (5,0 m mediabreedte).

Volgens Fujifilm biedt de nieuwe machine, verkrijgbaar in versies van 3,2 en 5 m, verbeteringen op het gebied van gebruiksgemak en de algehele productiviteit. Dankzij de gesloten vorm wordt UV-verstrooid licht niet meer doorgelaten en is een lichtgordijn overbodig. Het onderhoudsgebied en de inkttoevoer bevinden zich aan dezelfde kant van de machine om gemakkelijker toegang en meer ruimte te bieden voor routinewerk. Dankzij een extern waarschuwingslampje voor laag inktniveau hoeft de machine niet te worden geopend om de inkttanks te controleren.

Kijkvenster

Onderhoudsvrije inktpompen moeten zorgen voor minder operationele onderbrekingen, en een nieuw kijkvenster maakt het mogelijk om de werking vanaf het werkstation te bewaken. Ook heeft de printer een volledig geïntegreerde koeling (in het vorige model was dit ontworpen als een externe koeleenheid). Dit bespaart ruimte.

Uithardingssystemen

Om aan de verschillende eisen van moderne drukkerijen te voldoen, zijn er twee uithardingssystemen om uit te kiezen: UV-uitharding (standaardversie) en LED UV-uitharding voor zes kleuren plus wit. Volgens Fujifilm kunnen klanten kiezen tussen de hoge productiviteit van conventionele UV-uitharding en de lagere bedrijfskosten of lager energieverbruik van een LED-systeem.

Een overzicht van de belangrijkste technische specificaties en features van de nieuwe Printer van Fujifilm vind je hier.