Abonneren  Inloggen

Labelgroep Optimum koopt Deense Odense Seglmærkefabrik

13 juli 2021

Odense Seglmærkefabrik, specialist in de productie van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van het Scandinavische platform van de Nederlandse Optimum Group. Het huidige management van Odense Seglmærkefabrik blijft binnen de organisatie aan om de transitie te ondersteunen.

De toevoeging van de 15 man tellende Odense Seglmærkefabrik past goed binnen de Europese groeiambities van Optimum Group en breidt de aanwezigheid van de Optimum Group in Scandinavië aanzienlijk uit. Als onderdeel van de internationale drukkerijgroep kan Odense Seglmærkefabrik de klanten beter van dienst zijn door middel van een grotere capaciteit, een breder assortiment zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen.

Etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen

Voor Optimum Group betekent de toevoeging van Odense Seglmærkefabrik een versterking van de positie in Noord-Europa op het gebied van etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. Met de toevoeging van Odense Seglmærkefabrik bestaat de Optimum Group nu uit 15 aangesloten bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Denemarken.

Uniek ogend label

‘De overname van Odense Seglmærkefabrik versterkt ons Deense deel van de groep met creatieve en technische capaciteiten die we nog niet hadden. Odense Seglmærkefabrik staat bekend om het leveren van hoogwaardige labels met effecten en speciale oplossingen die de klant een uniek ogend label geven. We kijken ernaar uit om dit aan al onze andere klanten aan te bieden,’ zegt Lars Ole Nauta, ceo van Optimum Group Nordics.

Scanket en Labelsupply

Ruud Zantman, ceo van Optimum Group: ‘Na de overnames van Scanket en Labelsupply zijn we verheugd om deze verdere stap in Scandinavië te zetten en Odense Seglmærkefabrik bij de groep te verwelkomen.’

15 bedrijven in de Optimum Group

Optimum Group is een Noord-Europese labeldrukgroep met activiteiten in Nederland, België, Denemarken en Duitsland met 15 aangesloten bedrijven. De acquisitie van Odense Seglmærkefabrik is de negende acquisitie door de Optimum Group sinds 2018. Optimum Group wordt ondersteund door IK Investment Partners, een Europese private equity-adviesgroep met Scandinavische roots, actief in Noord-Continentaal Europa.