Abonneren  Inloggen

‘Ik weet niet of we nog kunnen opstarten’

22 juli 2021

Papierfabriek Meerssen in het Limburgse Meerssen stond afgelopen weekend onder water. Eigenaar Rolf Pijsel zegt op 22 juli tegen PRINTmatters: ‘Ik weet niet of we nog kunnen opstarten.’

De papierfabriek ligt aan de Geul. Normaal is het altijd een klein laag gelegen beekje. ‘Dat ligt dan 2,5 meter lager dan ons bedrijf. Dit hadden we nooit kunnen voorzien.’ Het water is tot boven het niveau van de productievloer gekomen. ‘We hebben schade, maar daarnaast is het nu wel weer redelijk schoon. We zouden weer kunnen kijken of we weer op kunnen starten. Maar we zijn al dagen bezig om stroom te krijgen. Zonder stroom kan je niks. Dit moet niet te lang duren, want ik weet niet of het bedrijfsmatig haalbaar om dan nog te kunnen opstarten.’
Beeld: Google Earth