Abonneren  Inloggen

5 tips om goedkoper te printen

2 augustus 2021

Print je regelmatig wat? Dan ben je er vast al wel achter dat printen niet goedkoop is. Ook als je niet regelmatig iets print kan het een dure hobby zijn, omdat de inkt na lange tijd op kan drogen. Wil je goedkoper printen? Inktweb.nl geeft in dit artikel een aantal tips omtrent cartridges.

Promotioneel

Tips voor het aanschaffen van een printer

Wanneer je nog geen printer hebt maar er wel eentje wilt gaan aanschaffen, is het handig om te bedenken waar je deze voor wilt gaan gebruiken. Zo kun je de juiste printer voor jouw situatie kopen. Print je nooit iets in kleur? Ga dan bijvoorbeeld voor een laserprinter die enkel in zwart-wit kan printen. Wanneer je wel vaak in kleur print en meerdere cartridges nodig hebt, kijk dan goed of de printer blijft werken wanneer één van de cartridges leeg is. Zo hoef je deze, ook wanneer er maar eentje leeg is, niet gelijk allemaal te vervangen. Let er ook op welke cartridges in de printer passen. Vaak zijn de cartridges duurder wanneer je een goedkopere printer hebt.

Kies je cartridges slim

Cartridges zijn niet goedkoop. Zoek daarom online naar de goedkoopste cartridges geschikt voor jouw printer. Bekijk daarbij verschillende merken, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Vaak zijn cartridges van een huismerk een stuk goedkoper. Op deze manier kun je uiteindelijk heel wat geld besparen.

Vul je cartridges na

Het kan zomaar zijn dat je cartridges hebt die je na kunt laten vullen. Zo hoef je geen nieuwe te kopen, en bovendien is navullen een stuk goedkoper. Controleer goed of dat bij jouw cartridges ook het geval is.

Maak je cartridges helemaal leeg

Printers geven meestal al ruim van tevoren aan als de cartridges bijna leeg zijn. Echter hoeft dat niet te betekenen dat je gelijk naar de winkel moet rennen voor nieuwe cartridges. Vaak kun je nog lang blijven printen met de bijna lege cartridges. Pas wanneer de kwaliteit van je prints echt slecht wordt, is het tijd om nieuwe cartridges te kopen.

Print in zwart-wit

Cartridges met gekleurde inkt zijn vaak duurder dan cartridges met enkel zwarte inkt. Hoef je niet per sé in kleur te printen? Ga dan voor cartridges met alleen zwarte inkt, of print het document af in zwart-wit zodat de kleur in de cartridges niet gebruikt hoeft te worden.