Abonneren  Inloggen

Nieuwe visie en merkbelofte MPS

25 augustus 2021

Op 10 juni lanceerde MPS haar nieuwe visie en merkbelofte: Connect to Grow. Wat betekent dit voor de Nederlandse machinefabrikant en haar klanten wereldwijd? Waarom kiezen drukkerijen eigenlijk voor MPS?

Promotioneel

Voordat binnen een drukkerij de keuze wordt gemaakt om te investeren in een nieuwe drukmachine, worden eerst verschillende criteria afgewogen om de hoogste return on investment te krijgen. Wereldwijd kiezen klanten van MPS – een Nederlandse ontwikkelaar en leverancier van druktechnologie – vanwege betrouwbaarheid, consistente drukkwaliteit en extreem hoge return on investment gebaseerd op machineprestaties.

De drie belangrijkste redenen om te kiezen voor MPS zijn:

1. Betrouwbare machines

Iedere MPS machine is betrouwbaar, robuust en gemakkelijk te bedienen. Of je nu eenvoudige zelfklevende etiketten drukt of de meest gecompliceerde fraaie krimpfolies of flexibele verpakkingen; iedere MPS pers is geschikt voor vrijwel alle materialen. Een MPS pers is een pers waar drukkers op kunnen vertrouwen.

Het is niet alleen de machine waarvoor klanten MPS kiezen. Het gaat ook om een duurzame relatie met de mensen achter de naam: een toegewijd Service team, een expert-team van print specialisten en een uitgebreid trainingsprogramma voor drukkers die nieuw zijn in de wereld van flexo of het proces van etiketten drukken.

2: Consistente drukkwaliteit

Wanneer je een keuze moet maken voor een nieuwe drukmachine, is drukkwaliteit het nummer 1 criterium. Met deze gepatenteerde MPS technologieën is de hoogste, consistente kwaliteit gegarandeerd:

· Crisp.Dot technologie

Een niet-aangedreven tegendrukwals zorgt voor een afdruk zonder frictie. Hierdoor behoudt iedere punt zijn ronde vorm, is er minimale puntvergroting, perfecte inktdekking en een scherpere druk van de allerkleinste lettergroottes.
Naast het consistent houden van de beste kwaliteit, biedt deze technologie ook de mogelijkheid om de meest uitdagende etiketten, flexibele verpakkingen of vouwkartons te bedrukken.

· Lean Inking technologie

Circulaire aanvulling van inkt is mogelijk via de emmer aan de onderkant van het drukstation. Er gaat geen inkt meer verloren door spatten of verdamping, zelfs bij hele hoge snelheden. Door de gesloten technologie is er weinig inkt nodig voor de opstart, kun je snel kleuren wisselen en kost het schoonmaken veel minder tijd.

· E-sleeve

Deze unieke door MPS ontwikkelde sleeve zorgt voor perfecte rondheid over de hele drukplaat, voor optimaal drukresultaat. Met de lichtgewicht E-sleeve wordt omstellen makkelijker en sneller. E-sleeves zijn de duurzamere keuze waarmee je tevens bespaart op je tooling kosten.

3: Maximale prestaties

Om het drukproces en jouw klantervaring te verbeteren, ontwikkelt MPS haar drukpersen voor maximale productiviteit en uptime, en zorgeloze bediening. Het belangrijkste doel is het behalen van het maximale niveau van productiviteit en daarbij zoveel mogelijk afval te besparen. Tijd is geld, dus we helpen jou om de machine zoveel en zo efficiënt mogelijk te laten draaien.

Dit zijn een aantal voorbeelden van innovaties die je kunt verwachten om opstarttijden te verkorten, kosten te besparen en capaciteit te vergroten:

· Sneller opstarten met Job Memory

Dankzij servo motoren, kunnen de drukinstellingen voor nieuwe- en herhalingsopdrachten gemakkelijk opgeslagen en geladen worden met APC (Automated Print control) Job Memory. Met deze technologie bespaar je tijd en afval in het opstarten en wordt de bediening van de machine een stuk eenvoudiger.

· Auto Teach

De Auto Teach technologie zorgt ervoor dat de machine automatisch in register gaat drukken. Het detecteert de register markering op een nieuwe baan zonder tussenkomst van de drukker. Dit systeem geeft de drukker totale flexibiliteit en een snelle en foutvrije instelling, zelfs met niet-standaard drukwerken. De instellingen worden vervolgens in Job Memory opgeslagen om op een later moment eenvoudig opnieuw te kunnen gebruiken.

· Sneller opstarten en omstellen

In MPS persen is het heel eenvoudig om benodigdheden zoals inktbakken, rollers, rasterwalsen en rakels, te vervangen. Zowel rasterwalsen als rakels zijn uitgerust met hendels om ze gemakkelijk te verwijderen en verplaatsen.