Abonneren  Inloggen

Vraag naar zelfklevend etikettenmateriaal

2 september 2021

In de laatste editie van PRINTmatters liet FINAT-directeur Jules Lejeune in een interview al weten dat de wereld niet zonder etiketten kan. Nu heeft FINAT statistieken over de vraag naar etikettenmateriaal bekendgemaakt die hetzelfde laten zien: het tweede kwartaal van 2021 liet die vraag een flinke groei zien.

Aan de start van 2021 nam de vraag naar labelstock in Europa licht toe. Het tweede kwartaal heeft dit een hoge vlucht genomen. Het verbruik van zelfklevend labelmateriaal in Europa was 9.3% hoger dan een jaar geleden. Dit terwijl het tweede kwartaal van 2020 ook al een flinke groei van 8% zag.

Bron: FINAT

Zoals in de grafiek hierboven te zien is, was er in het tweede kwartaal van 2020 voor niet-papierrollen sprake van een recordstijging van 22,4%. Papierrollen zien in 2021 juist weer een groei in vraag van 14,6%.

Over het algemeen groeide in de eerste helft van 2021 de vraag naar zelfklevende etiketten in Europa met 5,4% in vergelijking met de eerste helft van 2020 (plus 7,7% voor papierrollen en een 'bescheiden' 0,3% voor filmrollen).

Bron: FINAT

In de eerste helft van 2021 zagen het VK en Ierland, Zuid-Europa en Oost-Europa dubbelcijferige groeicijfers in de vraag. In Noord- en Centraal-Europa, vond juist een piek plaats in 2020, waarna een jaar later de vraag aanzienlijk daalde.

Bron: FINAT