Abonneren  Inloggen

hubergroup lanceert mengsysteem voor inkten op waterbasis

6 september 2021

Met de HYDRO-X Green Line Premium, het nieuwe inktmengsysteem van hubergroup, hoopt het bedrijf meer duurzaamheid en flexibiliteit voor drukkers en verpakkingsfabrikanten te creëren.

Klanten kunnen het modulaire systeem gebruiken om precies die componenten uit het portfolio te selecteren die hun producten nodig hebben. ‘Het was voor ons belangrijk om meer te ontwikkelen dan één duurzaam product op waterbasis. We wilden ons hele assortiment duurzaam maken en klanten de flexibiliteit geven om die componenten te selecteren die bij hun verpakking passen’, zegt Dr. Christian Schirrmacher, Global Project Manager Water-Based Inks bij hubergroup.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute

Om de milieu-impact van alle componenten van het inktmengsysteem te onderzoeken en te verbeteren met een holistische benadering, werkte hubergroup samen met het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Het Instituut zet zich in voor het stimuleren van innovatie voor een circulaire economie en kent certificeringen toe op basis van zijn Cradle to Cradle-gecertificeerde productnorm die uitgebreide criteria omvat op het gebied van materiële gezondheid, hergebruik van materialen, beheer van hernieuwbare energie en koolstof, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Alle componenten van het HYDRO-X Green Line Premium inktmengsysteem zijn Cradle to Cradle Certified op Bronze-niveau.

Dezelfde ontwerpen, alleen duurzamer

‘Door de externe evaluatie willen we onze klanten transparantie en zekerheid geven over de milieu-impact van onze inkten. Het was echter ook belangrijk voor ons dat de certificering geen invloed heeft op de toepassing van onze producten. Drukkers die de producten van onze HYDRO-X-serie willen gebruiken, hoeven hun processen dus niet te veranderen en kunnen dezelfde prestaties en houdbaarheid verwachten als voorheen. Merkeigenaren kunnen dezelfde ontwerpen en verpakkingsvormen gebruiken als voorheen - alleen duurzamer’, aldus Schirrmacher.

Bron: hubergroup