Abonneren  Inloggen

SPRINTIS viert jubileum

21 september 2021

In 2016 ging de wereldwijd actieve, gespecialiseerde groothandel online met zijn eerste internationale webshop in het Nederlands en opende tegelijkertijd een filiaal in de buurt van Amsterdam. Als gevolg van de positieve zakelijke- en marktontwikkeling werd het Benelux-verkoopteam vorig jaar uitgebreid. Intussen heeft SPRINTIS filialen en landenwebshops in heel Europa en breidt het zijn internationale verkoopteam voortdurend uit.

Simone de Jong, verkoopmedewerker; Paul Spitzen, Area Sales Manager; Frencis Hoogmoed verkoopmedewerker (v.l.n.r.)

BeNeLux verkoopteam

In 2016 begon de online groothandel SPRINTIS, die toen al in de hele branche bekend was onder Duitse drukkers, met het opbouwen van internationale expertise. Tegelijkertijd werden een Nederlandstalige en een Engelstalige webshop gelanceerd en werd het eerste buitenlandse filiaal geopend in Wormerveer (bij Amsterdam, Nederland). Sinds vijf jaar worden de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt bediend door het BeNeLux verkoopteam. Onder leiding van Paul Spitzen, Area Sales Manager, werken de verkoopmedewerkers Frencis Hoogmoed en Simone de Jong als competente contactpersonen in het SPRINTIS verkoopkantoor BeNeLux.

‘De verkoopcijfers in BeNeLux spreken voor zich. In de afgelopen vijf jaar heeft SPRINTIS zich gevestigd als een belangrijke speler op de Nederlandse markt. Wij zijn verheugd over dit succes, waarvoor ons toegewijde verkoopteam grotendeels verantwoordelijk is’, verklaart Christian Schenk, Managing Director van SPRINTIS Schenk GmbH & Co. KG. ‘De collega's in Nederland beschikken samen over ongeveer 90 jaar branchegerichte verkoopervaring in het veld en op kantoor en zeer goede klantencontacten. Deze onovertroffen knowhow in combinatie met een grote flexibiliteit en veel plezier in het werk is wat hen zo succesvol maakt.’

Groei in klanten

Het team onder leiding van Paul Spitzen bedient momenteel veel klanten en zag al in de eerste helft van 2021 het totale aantal klanten van 2020 met 5% overschrijden. Het totale aantal binnenkomende orders ontwikkelt zich in dezelfde positieve zin. Beide indicatoren zijn in de afgelopen vier jaar verdrievoudigd en de opwaartse trend zet zich voort. Elke dag komen er minstens 10 nieuwe klanten bij via online bestellingen. Veel klanten vinden hun weg naar SPRINTIS ook via beurzen en evenementen. De gespecialiseerde groothandel is ook aanwezig op de jaarlijkse branchebijeenkomst Vakdag Print & Sign in Nieuwegein, waar het met een opvallende stand de aandacht van de bezoekers trekt.

‘Eerste jaren waren spannend’

Paul Spitzen herinnert zich zijn begin bij SPRINTIS nog goed: ‘De eerste jaren waren spannend. Wij moesten de klanten overtuigen van de mogelijkheden van een bedrijf dat hen op dat ogenblik totaal onbekend was. Om het merk “SPRINTIS” op de Nederlandse markt op te bouwen, heeft het mij erg geholpen dat ik in de grafische industrie al bekend was als leverancier van materialen en machines. Uiteindelijk worden de klanten overtuigd door het aantrekkelijke productassortiment, de snelle levertijden, het zeer goede prijsniveau, zelfs in internationale vergelijking, en de uitstekende service.’ Hoe het jubileum gevierd zal worden? Spitzen: ‘We willen nog niet veel verklappen, maar als u langskomt in onze onlineshop www.sprintis.nl, kunt u in september heel speciale jubileumaanbiedingen verwachten.’

Bron: SPRINTIS