Abonneren  Inloggen

Samenwerking Mutoh Europe en STS Europe

18 oktober 2021

Mutoh Europe - EMEA, dochteronderneming van de Japanse fabrikant van grootformaat en desktop digitale printers, en STS Europe hebben aangekondigd dat ze hun krachten bundelen voor het nieuwe STS Modular Direct to Film-systeem.

STS DTF-systeem

Het middelpunt van het nieuwe systeem is een compacte 630 mm brede printer die is gebouwd om op een tafelblad of rolstandaard in elke drukkerij van elk formaat te passen. Het systeem is ontworpen om het snel maken van op maat gemaakte t-shirts en kleding te vereenvoudigen.

Voordelen

DTF heeft verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele DTG-technologie (Direct-to-Garment), die beperkt is tot voorbehandelde katoenen stoffen en sneller slijt. DTF is te gebruiken met onbehandeld katoen, zijde, polyester, denim, nylon, leer, 50/50 mengsels en meer. Het werkt even goed op wit als donker textiel en stelt gebruikers in staat om een ​​matte of glanzende afwerking te kiezen. DTF vereist geen snijden of wieden, creëert scherpe en gedefinieerde randen en afbeeldingen, vereist geen geavanceerde technische printkennis en produceert minder afval.

“Met het debuut van ons modulaire systeem heeft STS Inks het proces van DTF-printen enorm verbeterd, vooral voor nieuwkomers op de markt voor aangepaste kleding en bestaande bedrijven die hun productlijn willen uitbreiden”, zegt Shahar Turgeman, die STS Inks oprichtte in 1999. “We hebben de essentiële DTF-componenten een kleinere voetafdruk gegeven, een gebruiksvriendelijk softwareprogramma geïmplementeerd, gebundeld in de hoogste kwaliteit supplies, en bieden het STS DTF-systeem tegen een lagere prijs met verbeterde prestaties dan wat dan ook vandaag op de markt verkrijgbaar.”

Het STS Inks DTF-systeem vereenvoudigt traditionele DTF-processen en inkoop van benodigdheden. Het begint met het gebruik van de STS VJ-628D-printer om logo's en/of illustraties op een enkelzijdig gecoate PET-folie af te drukken. STS PET-film (verkrijgbaar in meerdere formaten vellen en rollen) zorgt voor optimale tractie van de printerroller met minimale statische elektriciteit, waardoor een hoogwaardig afgedrukt beeld zonder achtergrondartefacten mogelijk is.

De uitgeharde film wordt vervolgens gebruikt om de geprinte afbeelding op textiel over te brengen met behulp van een lichtgewicht poederlijm, aangebracht met de STS Automatic TPU Adhesive Powder Shaker, die de lijm gelijkmatig over het kunstwerk verdeelt en het overdrachtsproces mogelijk maakt. STS Inks biedt ook smeltlijmpoeder dat speciaal is samengesteld om uitstekende hechtings- en flexibiliteitseigenschappen te bieden, bestand tegen meer dan 40 wasbeurten met maximale dekking en een hoge overdrachtssnelheid.