Abonneren  Inloggen

VistaPrint ontwikkelt nieuw merk: Vista

5 november 2021

VistaPrint, de eerste en grootste internetdrukker ter wereld, heeft een merkevolutie ondergaan. Het bedrijf heeft het nieuwe overkoepelende merk Vista gelanceerd. Dit nieuwe merk bestaat uit VistaPrint, 99designs, Vista x Wix en Crello, de meest recente acquisitie van het bedrijf.

Deskundige ontwerp- en marketingpartner

“Al meer dan 20 jaar lang helpen we kleine bedrijven om geloofwaardig over te komen en nu hun behoeften veranderd zijn, veranderen wij met ze mee”, zegt Robert Keane, oprichter en algemeen directeur van Vista en moederbedrijf Cimpress. “We kondigen met trots ons nieuwe overkoepelende merk Vista aan. Vista weerspiegelt onze transformatie tot de deskundige ontwerp- en marketingpartner voor kleine bedrijven overal ter wereld.”

Crello

Het onlangs overgenomen Crello is een snel groeiend bedrijf dat wereldwijd toonaangevend is op het gebied van doe-het-zelf digitaal ontwerp. Crello krijgt onder Vista de nieuwe naam VistaCreate en biedt een platform waarop kleine bedrijven eenvoudig hun digitale ontwerpen en ontwerpen voor sociale media tot leven kunnen brengen, ongeacht hoeveel ervaring ze met ontwerpen hebben. “De lancering van VistaCreate is een essentieel onderdeel van deze verandering, omdat het kleine bedrijven toegang biedt tot een creatieve ontwerpoplossing voor sociale media van wereldklasse”, aldus Keane.

Het platform heeft al miljoenen geregistreerde gebruikers in meer dan 150 landen die elke maand ruim een miljoen projecten creëren. Als onderdeel van de acquisitie nam Vista ook Depositphotos over, een marktplaats voor stockcontent met meer dan 200 miljoen royalty-vrije afbeeldingen, video’s en muziekopties om opvallende ontwerpen mee te maken. Met meer dan 100.000 contentbijdragers is Depositphotos een succesvol platform voor de creatieve gemeenschap.

Vadim Nekhai, vice president, VistaCreate en Depositphotos, zei: “Meer dan twintig jaar geleden vond VistaPrint online ontwerp- en publicatiemiddelen voor bedrukt marketingmateriaal uit, waarmee kleine bedrijven aantrekkelijke ontwerpen konden maken zonder zich te verdiepen in ingewikkelde software. VistaCreate biedt diezelfde eenvoud voor sociale media en andere vormen van digitaal ontwerp, en Depositphoto biedt een enorme bibliotheek vol afbeeldingen, video’s en muziek van goede kwaliteit.”

99designs en Wix

In oktober 2020 nam Vista 99designs over, waarmee ze kleine bedrijven toegang boden tot topontwerpers voor het maken van hun perfecte logo, website, verpakking en nog veel meer. In augustus van dit jaar kondigde Vista een partnerschap aan met Wix, het toonaangevende webdevelopmentplatform in de cloud. Hiermee werden Vista x Wix-websites en daaraan gerelateerde digitale oplossingen gemaakt en beheerd voor kleine bedrijven.

Bron: VistaPrint