Abonneren  Inloggen

Future Book Forum 2021

15 november 2021

Binnen de boekenwereld wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Daarom richt het Canon Future Book Forum, dat dit jaar op 2 december plaatsvindt, zich op duurzame innovatie in elk aspect van de uitgeverijsector – van de manier waarop boeken worden gemaakt, gedistribueerd en toegankelijk zijn tot hun impact op ons dagelijks leven.

Negende editie Future Book Forum

Future Book Forum 2021 – dat nu voor de negende keer plaatsvindt – wordt opnieuw in een virtuele vorm georganiseerd. Ook tijdens deze 2021-editie komen professionals uit het uitgeefecosysteem, waaronder uitgevers van boeken, boekendistributeurs en boekdrukkers, met elkaar in contact.

Voor wie

Canon’s Future Book Forum is gericht op:

  • Uitgevers van boeken
  • Boekdrukkers
  • Distributeurs
  • Journalisten
  • Brancheverenigingen van uitgevers en drukkers
  • Technologie-aanbieders/ Start-ups
  • Beïnvloeders en opinieleiders van organisaties, fora, media, enz.

Sprekers

Peter Fisk, auteur en internationaal spreker, zal het evenement opnieuw voorzitten en hij wordt bijgestaan door deskundigen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en uitgeven om de kansen te verkennen die duurzaamheid biedt om zowel slimmere innovatie als winstgevende groei te stimuleren.

Jessica Lobo, programmamanager Global Goals bij het UN Global Compact Network UK

Jessica Lobo, programmamanager Global Goals bij het UN Global Compact Network UK, verzorgt de keynote-presentatie getiteld ‘Why sustainable innovation matters?’ en vertelt hoe de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN de basis vormen om activiteiten te ontwikkelen die gericht zijn op het stimuleren van duurzame groei.

Andy Hunter, CEO en oprichter van Bookshop.org

Andy Hunter, CEO en oprichter van Bookshop.org, deelt zijn visie over hoe boeken in het digitale tijdperk een vitaal onderdeel van onze cultuur zullen blijven. Hij geeft ook inzicht in het verdienmodel van bookshop.org, een sociaal bewust platform dat onafhankelijke boekhandelaren ondersteunt om hun aandeel in het e-commerce verkoopkanaal voor boeken te vergroten. Deelnemers zullen geïnspireerd raken door het initiatief van zijn bedrijf, een initiatief dat wordt omschreven als een “revolutionaire stap in de geschiedenis van de boekhandel”.

Marko Silventoinen, managing director en Pekka Kuurne, development manager bij de Otava Group, een veelzijdige Finse mediagroep die actief is met het uitgeven van boeken en tijdschriften, de detailhandel, het drukken van boeken en online dienstverlening, zullen vertellen over hoe Otava een efficiënte data-gedreven toeleveringsketen voor gedrukte boeken implementeert binnen de groep. Een keten gebaseerd op de interactie tussen data en innovatieve digitale printworkflows.

Canon Idea Challenge 2021

In september lanceerde Canon een uitdaging op het HYVE Crowd-platform om innovatieve ideeën te verzamelen die gedrukte boeken duurzamer maken. Op dit moment wordt een shortlist samengesteld op basis van criteria als praktische uitvoering, innovatievermogen, de link met het gedrukte boek en de uitgeefsector en de mate waarin het idee aansluit bij een of meer van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

Finalisten live presentatie

De geselecteerde finalisten van de uitdaging zullen hun ideeën in december live op het Future Book Forum voorleggen aan het publiek en een panel van deskundigen. Iedereen in het publiek krijgt de kans om op hun favoriete idee te stemmen.

Voorbeeldfunctie

Peter Wolff, senior vice president van Production Printing Products bij Canon EMEA: “Als onderneming dragen wij via verschillende bedrijfsactiviteiten bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, maar we zien ook dat onze technologie en onze producten en diensten unieke mogelijkheden bieden voor de boekenwereld om hun duurzaamheidsdoelstellingen om te zetten in daden. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe het Future Book Forum van dit jaar en onze Canon Idea Challenge 2021 een voorbeeldfunctie kunnen vervullen om de sector te ondersteunen bij het opdoen van nieuwe ideeën voor een duurzamere bedrijfsvoering.”

Bron: Canon