Abonneren  Inloggen

Inkjet is een strategische keuze

10 januari 2022

Business-strateeg Alec G. Couckuyt, een man met vele jaren inkjet-ervaring, schrijft in de komende editie van PRINTmatters een uitgebreid artikel over de positie van inkjet in een snel veranderende grafische wereld. De in Canada opererende manager wijst op ontwikkelingen en raadt aan het niet te laten bij het vergelijken met offset en toner. Hij wijst op de strategische waarde.

‘Ik ben actief in de commercialisering van de productietechnologie voor inkjetprinters sinds het allereerste begin (rond 2006/7), toen de kwaliteit van inkjet aanvankelijk werd bestempeld als “goed genoeg” voor transactiedruk. Inkjetprinten is ondertussen geëvolueerd en minstens net zo goed als lithografische offsetkwaliteit. Sommige marktsegmenten hebben de inkjettechnologie volledig omarmd, terwijl andere nog terughoudend of onzeker zijn. Inkjet-webpersen worden veel sneller toegepast dan vellen-inkjetpersen. Waarom is dat?’

Hele artikel lezen?

Lees het hele artikel in het vakblad PRINTmatters, dat in de tweede week van februari op de mat valt. Naast de verschillen tussen inkjet-webpersen en vellen-inkjetpersen gaat Couckuyt in op enkele criteria waarmee ondernemers die in inkjet willen stappen rekening moeten houden. Nog geen abonnement? Neem dan een proefabonnement via onderstaande button.

Neem een proefabonnement