Abonneren  Inloggen

All-in-one label productielijn

23 maart 2022

BOBST lanceert de nieuwe DIGITAL MASTER-serie. De DIGITAL MASTER 340 en DIGITAL MASTER 510 zorgen voor een volledig gedigitaliseerde en geautomatiseerde productielijn, van printen tot veredelen en snijden. De serie is gebaseerd op een volledig modulair en uit te breiden systeem, waardoor klanten hun eigen pers kunnen bouwen en deze in de loop van de tijd kunnen ontwikkelen.

‘De ontwikkelingen in de labelproductie gaan in een stroomversnelling met merkeigenaren die op zoek zijn naar converters die sneller, beter en tegen concurrerendere prijzen kunnen leveren. In deze context is het BOBST All-in-One-platform een ​​geweldig antwoord, omdat digitaal gedrukte labels kunnen worden geproduceerd in hoge kwaliteit, met uitzonderlijke productiviteit en tegen lagere kosten, van korte tot lange oplagen’, zegt Strategic Marketing Manager, Patrick Graber.

DIGITAL MASTER-serie

‘Met de DIGITAL MASTER-serie willen we de uitdagingen van onze klanten oplossen als ze proberen om te gaan met het gebrek aan geschoolde arbeidskrachten, terwijl ze overstappen op industriële productiviteit en langere oplagen met digitale apparatuur; en om meer wendbaarheid en flexibiliteit naar de productievloer te brengen’, aldus Graber.

Modulariteit

De DIGITAL MASTER-serie zal beschikbaar zijn in printbreedtes van 340 mm (13,5 inch) en 510 mm (20 inch) in een nieuw ontwerp dat is geoptimaliseerd voor volledige modulariteit en verbeterde bediening en onderhoud. Dankzij de modulaire opbouw kunnen klanten de exacte machine configureren die ze nodig hebben - van een digitale versie tot een zeer aangepaste configuratie - waarbij alle modules die beschikbaar zijn in inline flexo worden geïntegreerd. Het biedt ook de mogelijkheid om in een later stadium ter plaatse te worden geüpgraded.

Toekomstbestendig

‘De DIGITAL MASTER-serie is een uiterst toekomstbestendige oplossing omdat klanten de machine in de loop van de tijd kunnen aanpassen aan veranderende toepassingsbehoeften en nieuwe markttrends’, aldus Graber. ‘En wanneer nieuwe technologieën voor deze platforms worden uitgebracht, kunnen ze ter plaatse achteraf worden ingebouwd, waardoor nog meer waarde wordt toegevoegd en de investering wordt beschermd.’

Modules en functies

Flexo-modules kunnen worden opgenomen voor het primen van substraten, opdrachten met een hoge inktdekking voor lange oplagen om te besparen op digitale inkt, toepassingen met een hoge witdekking of voor het printen van Pantone-kleuren. Beschikbare veredelingsfuncties zijn onder meer vernissen, tactiele en holografische effecten, aangebrachte koude folielijm, UV-laminering en veiligheidsdruk. Voor end-to-end labelproductie zijn volledig geautomatiseerd semi-roterend stansen of roterend stansen klaar voor integratie.

Bron: BOBST