Abonneren  Inloggen

Goud- en zilvermetallic toners van Xeikon

25 april 2022

Xeikon heeft de introductie aangekondigd van goud- en zilvermetallic toners voor zijn Xeikon Cheetah 2.0-serie, de meest geavanceerde lijn van digitale labelpersen op de markt. Dit valt in lijn met de strategie van het bedrijf om zich te concentreren op de labelindustrie.

Creative Toner

Een paar jaar geleden lanceerde Xeikon de 'Creative Toner'-reeks, een portfolio ontworpen om verpakkingen te veredelen met specifieke kleuren. Palladium Zilver en Mat Zilver waren de eerste creatieve kleuren die werden geïntroduceerd. Nu breidt Xeikon deze familie uit met Metallic Gold en Metallic Silver om een ​​digitaal alternatief te bieden voor flexo bedrukt goud of zilver van 6-8 op de Flop Index, een index die de reflectie van een metallic kleur meet.

Xeikon Cheetah pers

Deze metallic kleuren passen in het 5de kleurstation van de Xeikon Cheetah pers. Met de droge tonertechnologie is probleemloos van kleur te wisselen door alleen de tonerdoseereenheid en de ontwikkeleenheid te vervangen. Er is geen uitgebreid reinigingsproces nodig omdat de toner droog is, en een snelle poetsbeurt met een stofzuiger is voldoende om tussen de taken door aan de slag te kunnen.

Nieuwe kansen

Filip Weymans, Vice President Marketing van Xeikon, zegt: ‘De ontwikkeling van op applicaties afgestemde toners stelt drukkers in staat om hun eigen digitale oplossing te creëren, waardoor ze zich kunnen onderscheiden van andere printproviders en concurrerend blijven. Met de Xeikon Metallic Gold- en Silver-toners blijven we innoveren in toonaangevende technologie en bieden we nieuwe kansen aan de labeldrukindustrie.’

Demonstraties in Xeikon Café

Xeikon metallic toners zullen vanaf mei 2022 beschikbaar zijn voor alle Xeikon Cheetah 2.0-gebruikers. Op het Xeikon Café Europe 2022, van 26-28 april, kunnen bezoekers live demonstraties zien in het Global Innovation Center. Labelprinters en -converters zullen daar ook leren hoe de nieuwste Xeikon-oplossingen meer waarde toevoegen aan hun bedrijf. Daarnaast kunnen bezoekers individuele sessies reserveren met Xeikon-experts om diepgaand inzicht te krijgen en opportuniteiten en noden te bespreken.