Abonneren  Inloggen

Optimum Group neemt Optikett over

17 mei 2022

Optikett, producent van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van Optimum Group. De huidige directie van Optikett, vertegenwoordigd door Daniel Ostendorf, blijft in de huidige functie binnen de organisatie. Optimum Group bestaat nu uit 17 aangesloten bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Denemarken, waarbij elke aangesloten onderneming een eigen product/marktcombinatie heeft.

De toevoeging van Optikett past binnen de Europese groeiambities van Optimum Group en zal de aanwezigheid van de Optimum Group in Duitsland uitbreiden. Als onderdeel van de Optimum Group is Optikett in staat haar klanten beter te bedienen door middel van grotere capaciteit, een breder aanbod van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsproducten en een grotere leveringsbetrouwbaarheid als onderdeel van een internationale groep aan drukkerijen.

Schaalgrootte

‘Voor Optikett betekent de overname door Optimum Group een volgende stap. Schaalgrootte wordt steeds belangrijker in onze industrie: om efficiëntieslagen te kunnen realiseren, maar nog veel meer om onze klanten professioneel, flexibel en betrouwbaar te beleveren’, aldus Daniel Ostendorf managing director van Optikett.

Klantenbestand

‘Met de overname van Optikett kunnen we een nog groter klantenbestand bedienen in Duitsland en wordt ons Duitse deel van de groep verder uitgebreid met additionele creatieve en technische capaciteiten’, zegt Optimum Group CEO Germany, Andre Prophitius. ‘In lijn met Optimum Group heeft Optikett een focus op de voedselindustrie, een sterk commercieel en technisch profiel, en een indrukwekkend klantenbestand. We kijken uit naar de samenwerking’.