Abonneren  Inloggen

Stone Paper: boomvrij papier

17 mei 2022

Stone Paper is een duurzame ontwikkeling met respect voor onze aarde. Dit hoogwaardige papier bestaat hoofzakelijk uit tot poeder gemalen steen (Calcium Carbonaat) en daarmee is Stone-Paper boom-vrij.

Er wordt geen water en bleekmiddelen gebruikt tijdens de productie. Dit in tegenstelling tot de productie van traditioneel houtpulp papier. Stone Paper is ISO 14001:2004 gecertificeerd en tevens ROHS, REACH en FDA. Bovendien heeft het C2C-zilver certificaat en het Castor Gaea certificaat van KIWA.

Lage CO2-emissie

De gemalen steen, dat als afvalproduct in het proces binnenkomt, wordt vermengd met 20% HDPE, een schone kunststof, bestaande uit koolstof en waterstof. Deze mix wordt in een efficiënt proces naar dunne vellen Stone Paper verwerkt. Na het aanbrengen van een toplaag om grafisch te kunnen bedrukken, is het materiaal gereed voor gebruik. Het proces gebruikt geen chemische elementen, verbruikt geen water en nauwelijks energie, en heeft mede daardoor een zeer lage CO2-emissie.

Maak kennis

Kom 24 mei naar de Vakdag Print & Sign en maak kennis met Stone Paper op hun stand. Ze vertellen je graag meer over deze duurzame ontwikkeling.

Gratis registreren