Abonneren  Inloggen

‘Snelste inkjet op de markt’

20 juni 2022

Kodak claimt met de nieuwe KODAK PROSPER 7000 Turbo Press de snelste inkjet printer op de markt te brengen. De nieuwe inkjet-webpers maakt gebruik van KODAK Stream Inkjet-technologie en biedt afdruksnelheden tot 410 mpm (1.345 fpm) of tot 5.523 A4 ppm, wat volgens het bedrijf bijna 35% sneller is dan zijn naaste concurrent.

PROSPER 7000 Turbo

De pers ondersteunt een maximale webbreedte van 648 mm met een variabele afsnijlengte tot 1.372 mm tijdens het printen op een breed scala aan gecoat en ongecoat papier, krantenpapier, speciaal papier en kringlooppapier. De pers biedt drie geoptimaliseerde printmodi. De kwaliteitsmodus, die ongeveer vergelijkbaar is met offsetdruk met een 200 lpi (80 L/cm) scherm, is het beste voor direct mailings, catalogi en tijdschriften. De Performance-modus (offset-equivalent 133 lpi / 52 L/cm) is ideaal voor studieboeken, fictieboeken en andere toepassingen met gemiddelde inktdekking, en de Turbo-modus (85-100 lpi / <40 L/cm) is ideaal voor het afdrukken van kranten met lage inktdekking.

Drogen

De PROSPER 7000 Turbo maakt gebruik van milieuvriendelijke, op water gebaseerde KODAK nanodeeltjes pigment CMYK-inkten. De inkten ondersteunen, dankzij hun gepatenteerde inktsamenstellingen, een efficiënte droging, ook bij hoge perssnelheden. PROSPER 7000 Turbo beschikt over drogen tussen stations met behulp van nabij-infrarood (NIR) technologie.

Intelligent Print System

De nieuwe pers is uitgerust met het KODAK Intelligent Print System. Deze gepatenteerde oplossing zorgt automatisch voor monitoring en optimalisatie van stiksels, kleur-naar-kleur en voor-naar-achter registratie.

Aanvulling

‘Wij geloven dat digitale technologie belangrijker zal worden als aanvulling, aangezien aanhoudende problemen met de toeleveringsketen de kosten van drukvoorbereiding blijven verhogen. Deze nieuwe pers weerspiegelt onze voortdurende toewijding om te investeren in innovatie die onze klanten helpt te slagen terwijl de industrie evolueert’, aldus Jim Continenza, Executive Chairman en Chief Executive Officer van Kodak.