Abonneren  Inloggen

Print.com investeert in grootformaat sublimatieprint

13 juli 2022

Door het in-house printen van grootformaat dye-sublimination printing, kan het bedrijf beter reageren op korte doorlooptijden, kortere oplagen en tegen concurrerende prijzen.

De crew van Print.com heeft niet stilgezeten tijdens de afgelopen FESPA. Het printplatform voor grafisch professionals investeerde er in een compleet nieuwe productiestraat voor grootformaat dye-sublimatie printing. De belangrijkste aankopen: een HP Stitch S1000 en een Klieverik Kalander GTC101-3500, voor de fixatie van geprint textiel. Met de aanschaf is Print.com in staat alle typen largeformatproducten ook in eigen huis te produceren. De investering is een resultaat van de samenwerking van Print.com met zusterbedrijf Kampert-Nauta in Oss, waar de productiestraat dit najaar in gebruik wordt genomen.

Voor het eerst sublimatieprint in eigen huis

Captain Marco Aarnink van Print.com: 'Naast het faciliteren van externe partners op ons platform heeft Print.com eigen productie nodig. Ook in largeformatproducten hebben we te maken met een sterk groeiende vraag. De hoogste kwaliteit, razendsnelle levering en lage oplages en prijzen zijn alleen haalbaar met voldoende capaciteit.” De aanschaf van de HP Stitch S1000 betekent dat Print.com sublimatieprint voor het eerst in eigen huis haalt. Sublimatieprint kent een hogere kleurkracht en contrastwerking dan bijvoorbeeld UV-printen.

Captain Marco Aarnink van Print.com

Toepassingen voor de nieuwe straat ziet Print.com in eerste instantie in producten waarvoor klanten nu al terecht kunnen op het bestelplatform: beachflags, grootformaat textiel, peesdoeken en vlaggen. Op de lange termijn ziet Print.com meer mogelijkheden. Marco Aarnink: ‘Denk bijvoorbeeld aan interieurproducten. Ook zijn we met deze investering in staat om pvc voor grootformaattoepassingen zoals spandoeken deels te vervangen door textiel, een veel duurzamere optie, ook in het vervoer. De sky is echt de limit.’

Minder downtime, minder voorraad en minder restafval

De HP Stitch S1000 is een dye-sublimatieprinter met een breedte van 3,20 meter en een resolutie van 1200 dpi. Hoge doorlooptijden zorgen voor een workflow met minder downtime, minder voorraad en minder restafval. Naast de HP Stitch investeerde Print.com op de FESPA ook in een Klieverik Kalander en naaimachines van Matic en Juki. Print.com is inmiddels hard op zoek naar technisch personeel voor de nieuwe productiestraat. Marco Aarnink: 'Onze eerste optie is het intern opleiden van een deel van ons huidige personeel. We verwachten dit najaar al te kunnen draaien.'

Zowel de HP Stitch als de Klieverik Kalander werden in juli afgeleverd bij Kampert-Nauta in Oss, met wie Print.com in de machines investeerde.