Abonneren  Inloggen

Confederation of Paper Industries teleurgesteld door onvolledig nieuwsbericht BBC

3 augustus 2022

CPI vindt dat BBC News in een bericht over de documentaire The Art Of Cutting Carbon geen volledig beeld geeft van de inspanningen van papierfabrikanten om de CO2-impact van papierproductie te verlagen.

‘Teleurstellend genoeg presenteerde dit recente BBC-artikel het ontinkten van papier als iets nieuws. De getoonde methode is misschien innovatief, maar het ontinkten op industriële schaal is al tientallen jaren een feit van het leven voor de commerciële recycling van kranten- en kantoorpapier’, zo laat CPI in een statement op zijn website weten.

Handelsorganisatie CPI vertegenwoordigt bedrijven in de papierindustrie in het VK, zoals papier- en kartonfabrikanten en -verwerkers, producenten van golfkartonverpakkingen, makers van zacht tissuepapier en inzamelaars van papier voor recycling.

Andrew Large, directeur-generaal van CPI, zei in reactie op het BBC News-artikel: ‘Ik ben teleurgesteld dat de BBC ervoor heeft gekozen om dit gedeeltelijke en mogelijk misleidende rapport over de papierindustrie te presenteren. Bedrijven in de papierindustrie in het VK nemen een leidende rol in zero-emissie circulaire bio-economie en we presenteren en bespreken graag onze prestaties en positieve plannen voor de toekomst. We hopen dat de BBC en andere media met ons zullen samenwerken om het Britse publiek een volledig beeld te geven.’