Abonneren  Inloggen

Heidelberg ‘voorzichtig optimistisch’ na succesvolle start boekjaar 2022/23

15 augustus 2022

Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) is het nieuwe boekjaar 2022/23 succesvol begonnen, zo meldt het bedrijf in een persbericht. In het eerste kwartaal zag Heidelberg aanzienlijke verbeteringen in zowel de omzet als de operationele winstgevendheid, dankzij het aanhoudende herstel van de markten in bijna alle regio's en het voortschrijdende succes bij de transformatie van het bedrijf.

Zo stegen de verkoopcijfers van de Groep tussen april en juni met 20 procent op jaarbasis tot € 530 miljoen. Deze forse stijging is grotendeels toe te schrijven aan de stijging van het aantal geleverde nieuwe machines. Vooral de regio's Europa en Noord-Amerika lieten een positieve ontwikkeling zien. Daarentegen waren de resultaten in China soms zwakker in vergelijking met het voorgaande jaar, door de uitgebreide lockdowns in de economisch relevante steden. Dankzij een hogere omzet en de voortdurende verlaging van de structurele kosten, verbeterde Heidelberg het bedrijfsresultaat (EBITDA) in het eerste kwartaal aanzienlijk, met een stijging van € 20 miljoen tot € 35 miljoen. Bovendien konden aanhoudende stijgingen van de materiaalkosten worden doorberekend.

‘De positieve start van het nieuwe boekjaar geeft ons reden om voorzichtig optimistisch te zijn als we vooruit kijken’, aldus Dr. Ludwin Monz, CEO van het bedrijf. ‘Als er geen neergang is in de algemene economische omgeving, hebben we er vertrouwen in dat we de jaarlijkse doelstellingen die we hebben gesteld, zullen halen. We zullen onze groei ondersteunen door onze producten en diensten voor digitaal printen in de labelmarkt uit te breiden en nieuwe wallboxen met netwerkmogelijkheden in de elektromobiliteitssector te lanceren.’

Geen nieuws missen? Schrijf je in voor de wekelijkse PRINTmatters nieuwsbrief!